Conferència a Berga: "La censura d'estat contra Catalunya als segles XV, XVI i XVI"

 

El reconegut escriptor i filòleg Jordi Bilbeny, Cap de recerques de l'Institut Nova Història (INH), presentarà una conferència titulada "La censura d'estat contra Catalunya als segles XV, XVI i XVII". L'acte tindrà lloc al Pavelló de Suècia de Berga, a les 8 del vespre. Aquesta conferència és organitzada per l'Institut Nova Història, l'Assemblea Nacional de Catalunya-Berga, el Consell Local de la República Catalana a Berga i Debat Constituent - Entesa del Berguedà.

Jordi Bilbeny, autor de diverses obres com "Cristòfor Colom, príncep de Catalunya", "La descoberta catalana d'Amèrica", i "Inquisició i Decadència", explorarà els mecanismes de censura aplicats per l'estat espanyol contra Catalunya durant els segles XV, XVI i XVII. La seva recerca ha destacat per desvelar aspectes ocults i manipulats de la història catalana, oferint una nova perspectiva sobre la nostra identitat cultural.

L'Institut Nova Història (INH) és una entitat dedicada a la recerca i divulgació de la història de Catalunya, especialment aquells aspectes que han estat ocultats o manipulats al llarg dels segles. L'INH treballa per recuperar la memòria històrica i donar a conèixer fets rellevants que han estat silenciats, promovent un coneixement més profund i rigorós de la història catalana.

L'acte es presenta com una oportunitat única per aprofundir en la comprensió d'un període clau de la història catalana. Els assistents podran conèixer de primera mà les investigacions de Bilbeny sobre com la censura històrica ha modelat la percepció actual dels fets i figures catalans d'aquells segles.

Organitzada per entitats compromeses amb la recuperació de la memòria històrica i la defensa de la identitat catalana, aquesta conferència esdevé una cita imprescindible per a tots aquells interessats en la història i la cultura de Catalunya.

Títol de la conferència: "La censura d'estat contra Catalunya als segles XV, XVI i XVII. Documents, proves, raons"

-Conferenciant: Jordi Bilbeny
-Dia: Dimarts, 02 de juliol del 2024
-Hora: A les vuit del vespre
-Lloc: Pavelló de Suècia
-Adreça: Carrer de la Colònia Escolar, 2
-Municipi: Berga
-Entrada: Lliure
-Organitza: ANC de Berga

+ informació



Entrades populars