Recital: "Tàpies, Montsalvatge i Victoria" | Museu Tàpies | 20 set.


Durant el 2024, la Fundación Victoria de los Ángeles i el Museu Tàpies estan celebrant el centenari del naixement de la soprano i de l’artista, respectivament. És per això que en el marc de la commemoració, el Museu acollirà un concert que donarà visibilitat a aquesta relació d’amistat i remarcarà la trajectòria de les dues personalitats. Curiosament, Victòria dels Àngels i Antoni Tàpies, malgrat viure a Barcelona, ​​es trobaven habitualment a Nova York. Aquestes trobades van tenir lloc al llarg de les dècades de 1960 i 1970, coincidint amb la internacionalització de l’artista visual i amb la inclusió de la seva obra en col·leccions privades i públiques.

L’admiració entre tots dos creadors era recíproca, com demostren diversos documents de l’època. Gran melòman, Tàpies va generar al costat de la seva esposa Teresa Barba una col·lecció de nombrosos discos, entre els quals destacava el «Carmen» de Victòria dels Àngels com una de les seves joies més preuades. Per part seva, Victòria dels Àngels va adquirir al llarg dels anys diverses obres de Tàpies, que va conservar al seu domicili. Conseqüència d’aquest reconeixement mutu és l’encàrrec el 2007 del logotip de la recentment creada Fundación Victoria de los Ángeles, que Tàpies dissenya expressament per a l’ocasió utilitzant alguns dels seus símbols més personals.

La soprano Montserrat Seró torna al LIFE Victoria al costat de Marc Serra al piano, i també debuta amb Gisela Dekort, guanyadora del Premi Xavier Montsalvatge en el Concurs Internacional de Música de Les Corts, al saxofon. Els tres ofereixen aquest recital en diàleg amb la pintura de Tàpies i els seus gustos musicals, explorant la relació amb Victoria i Montsalvatge. El repertori comptarà amb obres de Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Federico García Lorca, George Gershwin, Xavier Montsalvatge o Leonard Bernstein, entre altres.

Entrades populars