“Sonidos de Resistencia: Ecos de Venezuela” amb el col·lectiu Deprerreo | 19 oct.

 


Seguint el sol és un cicle experimental de manifestacions sonores i escèniques del Museu Tàpies de Barcelona, de caràcter performatiu i que presenta nou sessions inèdites de joves creadors. El cicle, comissariat per Carolina Olivares Esturillo, reivindica l’energia jove i inesgotable d’artistes que ompliran de llum i donaran una nova vida al solitari mitjó de Tàpies que presideix la terrassa del Museu.

Setena sessió: “Sonidos de Resistencia: Ecos de Venezuela”, Colectivo Deprerreo

El terrat “Mitjò” del Museu Tàpies presenta la setena sessió del cicle de manifestacions sonores i d’experiments escènics “Seguint el Sol”, i té el plaer d’acollir, el 19 d’octubre del 2024, a les 12h, l’actuació del col·lectiu Deprerreo. 

Aquest grup, fundat pel productor musical veneçolà resident a Barcelona, ​​Luis Miranda, estrenarà una nova intervenció sonora en col·laboració amb les artistes veneçolanoses radicades a Barcelona. Aquil·les Ignacio Hinestrosa, Marta Cruz i Natalia Ortega Orozco. Els visuals que es projectaran durant l’acció sonora pertanyen a l’arxiu de Luken Ignacio Quintana, fundador del colectivo activista por Venezuela.

Deprerreo crearà en viu una cançó que evoca la resistència, la llibertat i la riquesa cultural del Carib. La peça sonora no només celebrarà la diversitat cultural de Veneçuela, sinó que també servirà com un alè per als més de 7.71 milions de migrants veneçolans que han deixat casa seva a la recerca d’un futur millor.

A “Sonidos de Resistencia: Ecos de Venezuela” es mostrarà la gran riquesa cultural caribenya, inspirada en el sincretisme espiritual, la rebel·lia contracultural, la connexió amb els ancestres i el reflex del poder comunitari en temps d’adversitat. A més, serà ambientada per una temàtica espiritista, traslladant així un missatge d’esperança i solidaritat.

Aquesta trobada busca visibilitzar la crisi social i cultural que enfronta Veneçuela, ressaltant la força i la resiliència del seu poble , a més del seu llegat artístic en un acte de resistència. Invoquem energies que promoguin canvis immediats i una profunda connexió amb tots aquells que no han pogut migrar. Uneix-te a nosaltres en aquesta celebració de la resistència cultural i l’esperança!

19.10.2024 | 12:00 h.
A la terrassa del Museu Tàpies, Barcelona

Preu: Entrada normal: 12 €. Entrada reduïda: 8 €, per a menors de 30 anys. 4 € per a estudiants.

+ informació i reserves



Entrades populars